Lærings- og vurderingsbank

Dikuprosjektet Lærings- og vurderingsbank for de felles læringsutbyttene for helse- og sosialfagutdanninger (LOVU) som pågår fra 2019-2021 har til hensikt å utvikle digiale læringsressurser og vurderingsformer som kan benyttes i arbeidet med de felles læringsutbyttene for helse- og sosialfagutdanninger i Norge (vedlegg 9).

Prosjektet legger vekt på digitale ressurser som åpner for studentaktive læringsformer, samstemt undervisning, omvendt klasserom og samarbeidslæring. Fakultet for helse- og sosialvitenskap på USN driver prosjektet og har ansvar for å kartlegge og utvikle læringsressurser internt og samtidig invitere andre universiteter og høgskoler til å bidra med og utvikle relevante ressurser. Slik kan det etableres en “ressursbank” som dekker de 12 felles læringsutbyttene. Det nye med prosjektet er at det legges opp til samarbeid og deling på tvers av utdanningsinstitusjonene. Slik blir relevante lærings- og vurderingsressurer tilgjengelige for “alle” som et ledd i å utvikle en nasjonal og felles delingskultur.

Min deltakelse i prosjektet har til nå vært konsentrert om kartlegging av eksisterende læringsressurser internt, planlegging av en nasjonal workshop og produksjon av digitale læringsressurser. Det siste innebærer blant annet å inngå i en redaksjon som planlegger og lager podcaster om delingskulttur, studentaktiv læring og vurdering. Jeg har også ansvar for å delta i brukertesting og på den måten sikre studentinvolvering i prosjektet.