Alle presidentens menn

I emnet «Fortellende dokumentar» har jeg hatt gleden av å gjenoppdage en film jeg så for lenge siden.

Etter samlingen på «Uro» (eller tidligere steder) pleier jeg å gå tilbake til hotellet for å jobbe litt. Samtidig som jeg jobber, pleier jeg å spise potetgull, laktosefri sjokolade og søte fisker. Dette kan jeg ikke gjøre hjemme, fordi kona mi er bekymret for helsa mi. Men når jeg er hjemmefra, da bare MÅ jeg nyte gleden av å gjøre som jeg vil – og oppleve den litt rare kombinasjonen av nytelse og skamfullhet.

Akkurat denne kvelden var jeg mer sliten enn vanlig – og jeg hadde lyst på et lite avbrekk fra jobben. Så jeg leide meg en film som jeg kom til å huske rett og slett på grunn av dette emnet: Alle presidentens menn. Filmen kan kanskje ikke kalles Fortellende dokumentar, men det er en fantastisk fin film om arbeidsmetodene til de to gravende journalistene som avslørte Watergate-skandalen: Bob Woodward og Carl Bernstein.

Uten vårens emne hadde jeg ikke kommet på å se denne filmen igjen. Det var en fin opplevelse å se filmen med litt andre briller enn hva jeg hadde på den forrige gangen jeg så den – for ganske lenge siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *