Tur til Baalbek

Søndag 10. februar dro vi til Baalbek. For å komme dit kjørte vi ut av Beirut, hvor vi raskt merket stigningen på terrenget. Det er en rask stigning fra Beirut til Mount Lebanon, en fjellkjede med topper på 3000 m.o.h. Like raskt som vi kom opp i høyden, ankom vi Bekaadalen. Dalen er omringet av fjellkjeder på begge sider, med grensen til Syria like bak den ene fjellkjeden. Dalen er svært fruktbar, hvor det kan høstes tre ganger i året. Langs Bekaadalen er det flere teltleirer hvor det bor syriske flyktninger.

I Baalbek skal det ha vært fast bosetning i de siste 8000-9000 år. Her har det bodd kanaanitter, fønikere, romere og mange flere som har påvirket området. Dette kan blant annet sees i arkitekturen. Vi så blant annet Bacchus-templet, som er et av de best bevarte og største ruiner av romerske tempel i verden og står på UNESCOs verdensarvliste.

På vei hjem ble trafikken stoppet av politimenn. Det hadde nemlig snødd på fjellet, og kun biler med firehjulstrekk eller kjettinger fikk slippe forbi. Det ble kø foran avkjøringen til fjellet og bilene kjørte på kryss og tvers av veien. Våre sjåfører fikk festet kjettinger på dekkene mens det styrtregnet. Politimennene slapp oss da forbi, men kaoset var ikke over. I vår kjøreretning var det fire filer med biler, mens motgående kjøreretning sto helt fast. Litt etter litt løsnet trafikken opp og vi fikk fart på bilen. En av kjettingen løsnet, så sjåførene bestemte seg for å fjerne begge. Vi kjørte med helårsdekk over fjellet mens det snødde.

Det ble en opplevelsesrik søndag, med biltur, sightseeing og nye trafikkerfaringer. Takk for turen!

Skrevet av: Camilla & Thea

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *