Tur til Shouf

Søndag 17.februar dro vi på tur til en naturpark for å se på sedertrærne, som er nasjonaltreet til Libanon og treet som er i flagget deres. Vi stoppet flere steder underveis på turen for å ta bilde av og beundre den fantastiske naturen i dalen og fjellene. På veien så vi bananplantasjer, olivenlunder, flere terrassemarked og annet av frukt og grønt som dyrkes. Fjellsidene vi kjørte forbi var frodige og grønne, og sjåføren vår fortalte at militæret hadde passet på området under borgerkrigen så det ikke skulle bli ødelagt.

På veien stoppet vi i et lite tettsted/liten by i fransk område. Der kunne vi se synagoge, kirke og moské i nærheten av hverandre, i tillegg til et rådhus ved siden av. Bygningene var gamle og flotte, og etter hvert ble vi invitert inn til et ektepar som prøvde å fortelle oss litt om bygningene. Disse snakket kun fransk, så det var vanskelig å forstå alt de sa. Likevel var det hyggelig å være på besøk, og vi fikk se hvordan de bodde.

Etter litt over en time kom vi til nasjonalparken Al-Shouf Cedar Nature Reserve, og vi startet med å kjøre oppover en smal vei i fjellet før vi gikk videre til fots. Det var ganske mye snø på bakken, så vi måtte vasse litt. Etter å ha vært flere uker i byen satte vi pris på å oppleve frisk luft og mye fin og variert natur. Selv om fjellsiden og trærne kunne minne om norsk granskog, var det absolutt verdt turen sammen med den fantastiske utsikten.

Skrevet av: Sara & Ingvil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *