Turist i “egen” by

Da lørdagen kom bestemte vi oss for å gå langs strandpromenaden og satte kursen mot Downtown. Denne dagen var det behagelig temperatur og full sol. Da vi endelig var fremme tok vi en tur innom Farmers Market, og fant boden til Step Together. Der solgte de noen av produktene fra håndarbeidsavdelingen på skolen. Det ble solgt mye lokal mat på markedet, og vi testet noe av dette mens vi observerte folkelivet rundt oss.

Noen bilder fra strandpromenaden:

Vi bevegde oss videre gjennom gatene mot Mohammad Al-Amin Mosque, også kjent som Den Blå Moskeen. Vi lot oss fascinere av arkitekturen og området rundt moskeen. Særlig interessant var det å se hvordan moskeen nærmest ligger vegg i vegg med en kirke, og ruiner etter romerne. Dette området kan være til stor glede for kultur- og historieinteresserte. 

En av vaktene spurte om vi ville gå inn i moskeen for å se. Ved inngangen dekket vi oss til og tok av oss på beina. Det første vi så da vi kom inn var en enorm lysekrone omgitt av en lun atmosfære. Vi ble fortalt at denne var laget av krystall fra Europa, og den veier hele seks tonn! Det var vakre utsmykninger i taket og på veggene. Etter å ha gått litt rundt, kom vi i prat med en eldre mann som var interessert i å fortelle om moskeen og den muslimske troen. Etter en liten stund ønsket han å framføre et bønnerop for oss. Han oppfordret oss til å filme denne seansen, noe som overrasket oss, da vi i utgangspunktet trodde det ikke ville være lov å ta bilder eller filme inne i moskeen. Da han hadde gjennomført bønneropet, forklarte han de ulike delene slik at vi kunne forstå budskapet. Han var veldig åpen for alle typer spørsmål, og var engasjert i sine svar. Dette ble en lærerik og interessant opplevelse som vi sent vil glemme.

På vei tilbake til hotellet passerte vi Nejmeh Square, hvor man kan se et karakteristisk klokketårn. Dette er midt i hjertet av Beirut sentrum, og i dette området finner man blant annet det Libanesiske Parlamentet, Regjeringen og hovedkontorene til flere store banker, FN og UNESCO.

Skrevet av: Ingrid & Sandra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *