Ukes logg uke 5

Link til tankekartet

Denne uka temaet vært mobbing som temaet. Tungt og vanskelig tema, men veldig nyttig og viktig å lære om. I tankekartet har jeg knyttet inn mål fra emneplanen og knyttet temaene sammen med dem. Mobbing er et eget punkt alle punktene kan man dra til filmen «Bully» som jeg så på torsdag, refleksjonene mine rundt filmen finner du her. I filmen ser hva som skjer, i verste fall, når mobbing ikke blir tatt tak i. Hva mobbing er og hvordan man kan håndtere ulike situasjoner lærte vi om på mandag og tirsdag. Men det er allikevel veldig vanskelig. Alle individer er forskjellige, både mobberne og de som blir utsatt for mobbing. God normer, felleskap og relasjon kan være med på å motvirke mobbing.

I tankekartet representerer «mobbeombudet» tiltak som kan motvirke mobbing. Vi har snakket mye om at man må jobbe med felleskapet og ikke bare på individ nivå. Systemet, felleskapet, som elevene er endel av er viktig. På tirsdag snakket vi om hvor viktig det er å være endel av «noe» og at man føler seg sett. En mobber blir ikke mobber fordi den er en ond person, miljøet og systemet rundt har mye og si. Dette står det mer om i forelesningsloggen fra tirsdag. I løpet av uka har jeg også lest noen kapitler i boka mobbing i barnehage og skole- nye perspektiver, neste uke skal jeg også lese meg mer opp. Sammendrag finnes her.

I forelesningen på mandag fikk vi mange tiltak som kan brukes i mobbesaker, og på onsdag fikk vi prøve oss litt. LUDO: «storefri» var en veldig fin måte å «prøve» seg litt i vanskelige saker. Her fikk vi litt innblikk i hvordan det er å jobbe med et klassemiljø hvor det er mye å ta tak i. Her kan du lese mer om dette.

Alt i alt syns jeg denne uka har vært veldig nyttig og lærerik. Vi har lært om hva mobbing er, hva vi skal se etter, hvor viktig det er å ta elever på alvor, lovverk og mye mer. Som vi snakket om: «vi putter alt ned i «verktøykassa» vår, som vi kan få nytte av når vi kommer ut i skolen. Jeg sitter igjen som litt «klokere».  Det har vært veldig fint å ha en uke hvor vi ikke bare lærer «overflate» teorier, men får prøvd oss litt og flere ganger får teorien knyttet opp mot praksis slik at vi ser hvordan vi skal bruke det vi lærer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *