Grupperefleksjon

GRUPPAS REFLEKSJONER – Åshild, Tor Lodve og Lillian

 

Kartlegging

Innad i våre grupper er det et stort kompetansesprik, både når det kommer til faglige ferdigheter og språklig nivå. Deltakerne er på forhånd kartlagt i forhold til språklig nivå og digitale ferdigheter.

Både lærer og deltaker har fått fortelle om sine forventninger til opplæringen. Våre deltakere har forskjellig motivasjon for tilstedeværelse på kurset. Noen har selv valgt å delta, andre er pålagt gjennom offentlige program, mens noen har både rett og plikt til å delta i opplæringen.

 

Kompetansemål for undervisningen

Vi har alle fulgt læreplanene fra Kompetanse Norge; «læreplanen i norsk og samfunnskunnskap for norske innvandrere» og «yrkesprofilene».

 

Elevinvolvering – mål, vurderingskriterier og vurderingen

I og med at målene for undervisningen er hentet fra læreplanene er målene gitt, det samme er vurderingskriteriene.

Deltakerne har alle gjort en vurdering av arbeidet, i form av vurdering i felleskap, individuell vurdering og underveisvurdering.

I utgangspunktet hadde vi alle tre valgt å ta utgangspunkt i undervisningsmetoden «omvendt undervisning».  En av gruppas medlemmer valgte å endre undervisningsmetode til praktisk bruk av padlet, spill og kahoot.

 

Om omvendt undervisning

Omvendt undervisning er enkelt forklart at deltakeren får mulighet til å forberede seg til undervisningstimene ved hjelp av videoer. På den måten kan de få den grunnleggende kunnskapen i sitt tempo hjemme, og tiden deltakerne brukes i klasserommet kan være mer effektiv og engasjerende i form av diskusjoner med andre deltakere og veiledning fra læreren.

Samarbeid og læringsutbytte

Tilbakemeldingen underveis og observasjoner viste større grad av deltakelse, større engasjement og økt motivasjon for deltakelse på flere kurs og opplegg.

Vi erfarte også at deltakernes manglende digitale ferdigheter kan stå i veien både for et godt læringsutbytte og for selve gjennomføringen.

For vår egen gruppes del foregikk samarbeidet i form av e-postkorrespondanse, samt utveksling av ideer og tanker i forkant, og etterkant av samlinger. I oppstarten av «Ny vri- oppgaven» kunne vi ha tenkt oss mer avsatt tid til idemyldring og organisering.

 

 

 

One thought on “Grupperefleksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *